Kreta

Strand Kreta

Kreta strand - BeachKreta heeft meer dan 350 stranden. Iedere grote badplaats heeft wel een paar populaire stranden.

 

 

 

Houdt u van een populair strand met veel voorzieningen of kiest u liever voor een strand waar het iets rustiger en simpeler is? De grotere steden en populaire vakantiebestemmingen hebben vaak grote verzorgde stranden, met veel voorzieningen. Het nadeel van deze stranden is dat ze drukbezocht zijn en dat het moeilijker is om er een ligplaats te krijgen. Maar er zijn ook veel rustige stranden op Kreta. Vaak liggen deze stranden meer tussen de rotsen en bij de kleine dorpen. We willen een paar populaire stranden aan u voorleggen.

Stranden Kreta - Karteros Strand

Karteros Strand, Heraklion

Het Karteros strand is bijna 3 kilometer lang en ligt ongeveer 7 kilometer ten oosten van de stad Heraklion. Het strand is erg geliefd onder de inwoners van Heraklion. Karteros strand is een schoon strand met veel voorzieningen in de buurt, zoals restaurants, cafés en hotels.


Strand Kreta - Stalis Strand

Stalis Strand

Stalis is een levendige badplaats ten westen van Malia. Het strand van Stalis is populair onder gezinnen met kinderen. Dat komt vooral omdat strand zeer geleidelijk de zee in loopt. Kinderen kunnen hier goed in de zee zwemmen en spelen, omdat het water niet plotseling diep wordt. Het strand is goed onderhouden en heeft veel voorzieningen.


Strand Kreta - Vai Strand

Vai strand, Sitia

Sitia is een havenplaats in het oostelijk deel van het Griekse eiland Kreta, ongeveer 70 kilometer van Agios Nikolaos. Het Vai strand is bekend om het palmenbos dat aan het strand grenst. De (dadel)palmen en het goed onderhouden strand geven een prachtig plaatje.

 


Strand Kreta - Paleochora strand

Paleochora Strand (Pacheia Ammos)

Paleochora is een plaats op het Griekse eiland Kreta. Het ligt in de zuidwestelijke hoek van het eiland, aan de voet van de Lefka Ori (Witte Bergen) en aan de Libische Zee. Aan de westkant van Paleochora ligt het hoofdstrand van 1 kilometer lang. Het strand is schoon en heeft een 'blauwe vlag status' (onderscheiding voor de schoonste stranden). Een gedeelte van het strand wordt gebruikt als nudistenstrand.


Strand Kreta - Falassarna strand

Falassarna Strand, Chania

Falassarna baai ligt in het noordwesten van het eiland, dicht bij het plaatsje Kolimvari. De baai heeft een breed en schoon strand en het zand is licht van kleur. Door de ligging in een baai is het zeewater rustig en helder. Het strand wordt omgeven door een prachtige groene natuur. 


Strand Kreta - Kedrodasos strand

Kedrodasos Strand

Het Kedrodasos strand ligt op het meest zuidwestelijke punt van Kreta. Het strand heeft een mix van rotsen, kiezels en zand, met daartussen begroeiing van bomen en planten. Het biedt een prachtig stuk wilde natuur aan de zee. Hierdoor is het strand minder geschikt voor gezinnen met kinderen, maar populair onder de echte natuurliefhebbers.


Strand Kreta - Elafonisi strand

Elafonisi Strand

Elafonisie is een eiland aan de Zuidwestkust van Kreta. Het water tussen het eiland en Kreta is erg ondiep en dat maakt het een populaire plaats voor gezinnen met kinderen. Via een smalle zandstrook kun u zelfs naar het eiland lopen. Het spierwitte zand en ondiepe blauwe water geven een 'bounty-gevoel', maar dan op Kreta.

Online reisgidsen

Vakantie aanbieders

Kreta Vakantie - Sunweb Kreta vakantie - WTC

Kreta Vakantie - TUI Arke Vakantie Kreta - Elizawashere

 

Kreta vakantie - Sunweb

Kreta vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Kreta - Arke

Kreta vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute
TUI

Vakantie Kreta - Vakantiestunt

Kreta vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Vakantie Kreta - Jiba

Kreta vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba