Kreta

Kaart Kreta

Kaart KretaHier ziet u de kaart van Kreta met alle populaire bestemmingen, zoals Sitia, Chersonissos, Sissi, Chania en de hoofdstad Heraklion.

 

 

 

Kreta op de kaart

Belangrijke steden Kreta

Heraklion

Heraklion is de grootste stad en hoofdstad van Kreta. Het ligt in het midden van de kustlijn in het noorden van Kreta. De stad heeft ongeveer 180.000 inwoners. Naast Heraklion ligt het vliegveld Heraklion Kazantzakis International Airport. Dit is de belangrijkste luchthaven van Kreta.

Chersonissos

Chersonissos is een plaats in het noorden van Kreta. De naam Chersonissos betekent schiereiland in het Grieks. Chersonissos is een populaire vakantiebestemming voor jongeren en heeft een bruisend uitgaansleven.

Rethymnon

Iets verder naar de oostkant van het eiland ligt de stad Rethymnon, een stad met 32.000 inwoners en bekend om haar oude binnenstad met leuke winkelstraatjes, gezellige cafeetjes en de haven, waar ook de vuurtoren staat.

Malia

Malia is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste vakantieplaatsen op Kreta. Er is een groot zandstrand en er zijn volop hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Malia is daarom erg populair onder de jongere toeristen. Een populaire culturele attractie is de ruïne van het oude paleis, dat net buiten Malia ligt.

Chania

De 2e grootste stad van Kreta  is Chania. Dit was tot 1970 de hoofdstad van Kreta. De stad ligt in het westen van Kreta aan de Noordkust en heeft ongeveer 110.000 inwoners. Chania is bekend om haar knusse haven met tal van leuke restaurantjes en cafés. Vlakbij Chania ligt de internationale luchthaven Chania.

Sitia

Sitia is een havenplaats in het oostelijk deel van het Griekse eiland Kreta, en ligt ongeveer 70 kilometer van Agios Nikolaos. Sitia is bekend om haar olijventeelt en de mooie haven. Een rustige stad waar het echte 'Kreta-gevoel' nog te vinden is. Sitia groeit de laatste jaren enorm in populariteit onder toeristen. Sitia heeft ongeveer 8900 inwoners.

Sissi

Iets minder massaal bezocht, maar ook erg populair is het vissersdorpje Sissi. Het dorpje is de laatste jaren erg uitgebreid en biedt hotels, cafeetjes en restaurants. Toch is de dorpsmentaliteit en het vissersleven hier nog terug te vinden. Sissi heeft 2 kleine strandjes en een prachtige rotskust.

Online reisgidsen

Vakantie aanbieders

Kreta Vakantie - Sunweb Kreta vakantie - WTC

Kreta Vakantie - TUI Arke Vakantie Kreta - Elizawashere

 

Kreta vakantie - Sunweb

Kreta vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Kreta - Arke

Kreta vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute
TUI

Vakantie Kreta - Vakantiestunt

Kreta vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Vakantie Kreta - Jiba

Kreta vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba