Kreta

Taxi Kreta

Taxi KretaReizen met de taxi is op Kreta een stuk goedkoper dan in Nederland en het is een gemakkelijke manier om te reizen. 

 

 

 

U kunt een taxi aanhouden langs de weg en bijna iedere toeristische plaats op Kreta heeft één of meerdere taxistandplaatsen. U kunt ook bellen naar de taxicentrale om een taxi te bestellen. Houdt u dan wel rekening met voorrijkosten. Het is niet ongebruikelijk dat er ook nog andere mensen worden opgepikt als hun bestemming op de route ligt. Wanneer u dit niet wilt, kunt u dit weigeren, maar de inkomsten van de chauffeurs zijn niet erg hoog en ze kunnen zo wat extra verdienen. De meeste taxichauffeurs zijn vriendelijk en spreken een klein beetje Engels. 

 

Prijzen taxi Kreta

De taxiprijzen in Kreta zijn bepaald door de regering van Griekenland. Hierdoor is er weinig concurrentie en blijven de prijzen laag. Er zijn twee tarieven, tarief 1 voor overdag en tarief 2 voor 's nachts (00:00 tot 05:00). Tarief 2 (het hogere tarief) gaat ook in wanneer u buiten de zone komt waar u bent ingestapt, bijvoorbeeld buiten de stad waar u de taxi heeft aangehouden. Ondanks dat de prijzen vast liggen, kan er door chauffeurs wel gesjoemeld worden. Let u er op dat de chauffeur de taximeter aan zet wanneer u instapt. In kleine plaatsen en dorpen kan het wel zo zijn dat er geen gebruik wordt gemaakt van een meter.

Starttarief op straat: € 1,20
Minimale prijs: € 3,40
Prijs per km, tarief 1: € 0,69
Prijs per km, tarief 2: € 1,20

Voor ritten vanaf stations, havens en luchthavens gelden vaak hogere starttarieven. 

Online reisgidsen

Vakantie aanbieders

Kreta Vakantie - Sunweb Kreta vakantie - WTC

Kreta Vakantie - TUI Arke Vakantie Kreta - Elizawashere

 

Kreta vakantie - Sunweb

Kreta vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Kreta - Arke

Kreta vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute
TUI

Vakantie Kreta - Vakantiestunt

Kreta vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Vakantie Kreta - Jiba

Kreta vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba