Kreta

Chania

Badplaatsen Kreta - Chania

Chania de 2e grootste stad van Kreta, vroeger de hoofdstad. Een stad vol verschillende culturen, met zijn Venetiaanse, Turkse en Joodse wijken en in het oude centrum de schilderachtige steegjes. De mooie gekleurde huizen, smalle straten en de gezellige cafeetjes en restaurants geven de stad een warme uitstraling. Chania is een stad van diversiteit.

 

Chania informatie

Chania ligt aan de Noordkust in het westen van het eiland. Bezoekers hebben een uitgebreide keuze in hotels, campings en appartementen. Chania was van 1841 tot 1971 de hoofdstad van het eiland Kreta. Er is in Chania altijd wat te doen. In de oude binnenstad treft u de ondernemers al aan op de straten, waar ze de oude ambachten beoefenen, zoals weven, houtbewerking, schilderwerk, borduren en pottenbakken. Ook vindt u hier veel winkeltjes met Griekse delicatessen zoals wijn, olie en kruiden. Chania heeft een prachtig wit strand met een blauwe zee.

Om Chania ligt een natuurgebied met vele gezichten. U vindt hier nog ongerepte natuur met bijzondere planten en dieren. Tussen de dorpjes in de omgeving kunt u mooie fietstochten maken, al zijn sommige wegen wel stijl. Wanneer u met het gezin naar Kreta op vakantie gaat, doet u er verstandig aan een auto te huren.

 

Luchthaven Chania

Chania heeft een eigen luchthaven. Dit is de 2e grote luchthaven van Kreta. Ligt uw vakantiebestemming in de buurt van Chania, dan kunt u vanaf Schiphol, Rotterdam of Eindhoven rechtstreeks naar Chania te vliegen.

Online reisgidsen

Vakantie aanbieders

Kreta Vakantie - Sunweb Kreta vakantie - WTC

Kreta Vakantie - TUI Arke Vakantie Kreta - Elizawashere

 

Kreta vakantie - Sunweb

Kreta vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Kreta - Arke

Kreta vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute
TUI

Vakantie Kreta - Vakantiestunt

Kreta vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Vakantie Kreta - Jiba

Kreta vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba