Kreta

Rethymnon/Rethimnon

Badplaats Kreta - RethymnonRethymnon is bekend om haar oude binnenstad met leuke winkelstraatjes en gezellige cafeetjes, en om de prachtige haven waar ook de vuurtoren staat.

 

 

 

Rethymnon informatie

Rethymnon ligt aan de Noordkust van Kreta, zo'n 80 kilometer ten oosten van de hoofdstad Heraklion. De stad heeft zo'n 32.000 inwoners. Rethymnon heeft een knusse oude binnenstad en haven. De buitenwijken zijn nieuwer en minder mooi. In de haven zijn mooie restaurants en gezellige cafés met grote terrassen langs de kade. Naast de grote haven liggen mooie stranden met grote boulevards.

Cultuur Rethymnon

Op de heuvel naast het oude stadscentrum ligt het Fortezza (Italiaans voor vesting) uit 1573. Het fort is door de eeuwen heen voor verschillende doeleinden gebruikt, maar is na de renovatie in 1990 opengesteld voor bezoekers. Vanuit het fort heeft u ook een prachtig uitzicht over Rethymnon en over de zee. 

Rethymnon heeft verschillende musea zoals het Archeologisch museum en het Historisch en Folkloremuseum. Vlak onder het fort Fortezza ligt de L. Kanakakis Gallery. Hier worden tentoonstellingen gehouden van zowel oude als hedendaagse kunst van Kreta.

 

Winkelen Rethymnon

Rethymnon kent verschillende stadsdelen met elk hun eigen winkelstraatjes. Het oude stadsdeel is het gezelligst om te winkelen en biedt voor ieder wat wils. Van kleine winkeltjes met ambachtelijke producten, zoals olijfproducten, tot grote winkels met dure merken. Bij de haven kunt u even bijkomen bij één van de vele terrasjes. Op donderdagochtend is er een grote markt naast het Marina strand.


Hotel Rethymnon, Kreta

Online reisgidsen

Vakantie aanbieders

Kreta Vakantie - Sunweb Kreta vakantie - WTC

Kreta Vakantie - TUI Arke Vakantie Kreta - Elizawashere

 

Kreta vakantie - Sunweb

Kreta vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Kreta - Arke

Kreta vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute
TUI

Vakantie Kreta - Vakantiestunt

Kreta vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Vakantie Kreta - Jiba

Kreta vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba