Kreta

Heraklion/Iraklion

Badplaatsen Kreta - HeraklionHeraklion de hoofdstad van Kreta. Een stad vol informatie over de geschiedenis en cultuur op Kreta, met oude gebouwen, kerken, musea en het oude paleis Knossos. Maar Heraklion is ook een mooie stad om te winkelen, uit te gaan en te genieten van zon, zee en strand.

 

Heraklion informatie

Heraklion is de grootste stad en hoofdstad van Kreta. Heraklion ligt in het midden van de Noordkust en is daarmee een knooppunt voor verkeer en openbaar vervoer. De stad heeft ongeveer 180.000 inwoners. Naast Heraklion ligt het vliegveld Heraklion Kazantzakis International Airport, de belangrijkste luchthaven van Kreta.

Cultuur op Kreta

Bezoekt u eens het paleis van Knossos, gebouwd tussen 3500 en 1300 jaar voor Christus, of leer meer over de geschiedenis van Kreta in het historisch museum. Bezoekt u graag kerken en kathedralen, dan moet u zeker een bezoek brengen aan de Agios Minas kathedraal of de kerk van Agios Markus (Sint Markus). In de haven van Heraklion vindt u het fort Koulés. Het fort is omstreeks 1540 gebouwd door de Venetianen. Er zijn twintig ruimtes en magazijnen op de begane grond achter dikke muren waarin nog middeleeuwse kanonskogels liggen opgeslagen.

 

Winkelen in Heraklion

Op zaterdag is er een grote markt in het centrum van Heraklion, met groente, fruit, vis, vlees, kleding en gebruiksartikelen. Heraklion heeft een grote binnenstad met veel grote designerwinkels en bekende winkelketens zoals Zara, Benetton en Mango, maar ook leuke boetiekjes, juweliers en boekhandels.

Winkelcentrum Talos Plaza

Talos Plaza is het grootste winkel- en entertainmentcentrum in Kreta. Dit centrum ligt in Noordwest-Heraklion, op slechts 1500 meter van het stadcentrum. In Talos Plaza zijn vele winkels en restaurants gehuisvest en er is een café en bioscoop. Vanuit het winkelcentrum heeft u een prachtig uitzicht op de zee.

www.talosplaza.gr


Vliegtickets Heraklion


 Hotels Heraklion

Online reisgidsen

Vakantie aanbieders

Kreta Vakantie - Sunweb Kreta vakantie - WTC

Kreta Vakantie - TUI Arke Vakantie Kreta - Elizawashere

 

Kreta vakantie - Sunweb

Kreta vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Kreta - Arke

Kreta vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute
TUI

Vakantie Kreta - Vakantiestunt

Kreta vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Vakantie Kreta - Jiba

Kreta vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba