Kreta

Wandelen Kreta

Wandelen KretaKreta wandelen en wandelroutes. Er zijn diverse mogelijkheden voor een individuele wandeling of georganiseerde wandelingen

 

 

 

Hoewel u bij Kreta misschien eerst denkt aan de stranden, de smalle winkelstraatjes en het bruisende uitgaansleven, heeft Kreta ook vooral vele landschapsgezichten. Grote stukken ongerepte natuur, bergen en dalen, grotten en kloven, bossen en velden. Juist Kreta, met haar verscheidenheid aan landschappen, biedt voor wandelaars een prachtige wandeluitdaging.

Wandelroutes Kreta

De meest vrije manier om te wandelen is natuurlijk zelfstandig, of met uw partner, vrienden of gezin, op pad gaan. Om u van te voren goed te kunnen voorbereiden kunt u een wandelroute uitstippelen. Er zijn wandelgidsen en routekaarten voor Kreta te verkrijgen in verschillende talen.

De Zwerver - Wandelgidsen

Georganiseerde wandeling Samaria Kloof

Wandelen Kreta - Samaria KloofWandelen door de kloof van ongeveer 18 kilometer. De wandeling begint bij het ​​plateau van Omalos. Doorkruis de White Mountains en eindig in het kleine dorpje Aghia Roumeli bij de Libische Zee. Langs deze route ontdekt u prachtige en zeldzame bloemen, kruiden en bomen en wandelt u langs verlaten nederzettingen. In de Samaria kloof ziet u wilde geiten bekend als Kri-Kri, en mooie roofvogels. Vanuit het afgelegen dorp Aghia Roumeli neemt u de boot naar het dorp Chora Sfakion waarna u aan de terugreis naar Heraklion begint.

Lees meer

Online reisgidsen

Vakantie aanbieders

Kreta Vakantie - Sunweb Kreta vakantie - WTC

Kreta Vakantie - TUI Arke Vakantie Kreta - Elizawashere

 

Kreta vakantie - Sunweb

Kreta vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Kreta - Arke

Kreta vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute
TUI

Vakantie Kreta - Vakantiestunt

Kreta vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Vakantie Kreta - Jiba

Kreta vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba