Kreta

Heraklion airport

Vliegveld Kreta - Heraklion AirportHeraklion Internetional Airport ligt 5 km ten oosten van het centrum van Heraklion. Het is de grootste luchthaven van Kreta en na de luchthaven van Athene is Heraklion airport de drukste luchthaven van Griekenland. 

 

 

Vliegveld Heraklion

Heraklion International Airport Kazantzakis (HER) is vernoemd naar Nikos Kazantzakis, een belangrijke Griekse schrijver en filosoof uit de 20ste eeuw, die werd geboren in Heraklion. Het eerste vliegtuig met passagiers landde op Heraklion airport in 1939 en het is sinds die tijd uitgegroeid tot de drukste en grootste luchthaven van Kreta. Het is er in het hoogseizoen zo druk dat er een nieuw vliegveld wordt gebouwd dat meer dan twee keer zo groot is. De nieuwe luchthaven komt op 40 km ten zuiden van Heraklion te liggen, bij het het plaatsje Kastelli. Het doel is om Kastelli airport af te hebben in 2017. 

Heraklion airport transfers

Met de auto bent u in 20 minuten in het centrum van Heraklion. Op het vliegveld zijn enkele balies van autoverhuurbedrijven. Houdt u er wel rekening mee dat het erg druk kan zijn op het vliegveld en er een kans bestaat dat er geen auto's meer beschikbaar zijn. Daarom is het verstandig om van te voren te regelen dat er een auto voor u klaar staat. 

 

Direct voor het vliegveld, net buiten de terminal, vindt u taxi's die u naar uw bestemming kunnen brengen. Een taxi kunt u ook van te voren boeken, via Heraklion taxi. U weet dan zeker dat er een taxi voor u klaarstaat. Een andere mogelijkheid is om met de bus te reizen. Er rijden van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat meerdere bussen per uur vanaf het vliegveld naar het centrum van Heraklion. Op zondag rijden er minder bussen.

Hotel Heraklion airport

Dichtbij Heraklion airport ligt het Sofia hotel. Wanneer u laat aankomt of wanneer uw vakantieverblijf ver weg is, dan kan het prettig zijn om hier een nacht te boeken. Kijk naar de aanbiedingen voor dit hotel, of naar één van de andere hotels in de omgeving van Heraklion airport.

Hotelopia.nl - Sofia Hotel Heraklion

Online reisgidsen

Vakantie aanbieders

Kreta Vakantie - Sunweb Kreta vakantie - WTC

Kreta Vakantie - TUI Arke Vakantie Kreta - Elizawashere

 

Kreta vakantie - Sunweb

Kreta vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Kreta - Arke

Kreta vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute
TUI

Vakantie Kreta - Vakantiestunt

Kreta vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Vakantie Kreta - Jiba

Kreta vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba