Kreta

Winkelen Kreta

Winkelen KretaKleding, tassen, schoenen, lekkernijen, souvenirs en ouderwetse ambachtelijke producten. In de knusse winkelstraatjes van Kreta is genoeg te zien en te beleven.

 

 

Oude ambachten

Winkelen Kreta - Oude ambachten

Toen er op Kreta nog niet van het toerisme geleefd werd en het eiland nog haar samenleving opbouwde, groeide de volkskunst/handwerkkunst om voorwerpen te maken voor het dagelijks gebruik. Geweven stoffen, leer, ijzerwaren, keramiek en aardewerk, rieten manden en houten meubels. Ieder ontwikkelde zijn eigen ambacht.

Tegenwoordig zijn deze ambachten niet meer noodzakelijk, maar worden ze voornamelijk in stand gehouden voor de verkoop aan toeristen. Overal op het eiland vindt u handgemaakte producten, zoals tapijten en dekens, laarzen en schoenen, scharen, messen en bloempotten. Ook in de kleine dorpjes zijn nog veel inwoners die de handgemaakte waren verkopen.

Kleding, juwelen, tassen en schoenen

Winkelen Kreta - winkelen

In de grote steden van Kreta vindt men tegenwoordig alle grote merken en winkelketens. In de grote steden zoals Heraklion en Rethymnon vind u ook designerwinkels zoals Prada en Armani.

Wanneer u van winkelen houdt kunt u in de grote steden altijd goed slagen, want er zijn winkels in alle prijsklassen.

 

Siesta, Mesimeri

In Griekenland kennen ze andere openingstijden in verband met de warmte in de middagen. De Grieken noemen dit 'Mesimeri', wat 'middag' betekent. De meeste winkels zijn geopend van 9.00 uur tot 13.00 of 14.00 uur in de middag. Daarna gaat de winkels dicht en openen pas weer in de avonduren (17.00 of 18.00 uur tot 21.00 uur) 

Goedkope kleding

In bijna alle steden van Kreta schieten ook de Chinese winkels als paddenstoelen uit de grond. Ze verkopen hun goedkope producten ook op markten en bij supermarkten. In de Chinese winkels worden grote hoeveelheden goedkope kleding en nagemaakte designerkleding verkocht, waarbij het soms ook nog mogelijk is om iets op de prijs af te dingen. Ze voorkopen er onder nadere hoedjes, petjes, zomerjurken, riemen, tassen etc.

Douane

Houdt u er rekening mee dat het officieel niet toegestaan is om nieuwe kleding en andere producten mee te nemen naar Nederland. Uw aankopen kunnen dan bij de douane worden ingenomen. Over het algemeen wordt het geaccepteerd dat er enkele nieuwe aankopen worden meegenomen voor eigen gebruik.  

Online reisgidsen

Vakantie aanbieders

Kreta Vakantie - Sunweb Kreta vakantie - WTC

Kreta Vakantie - TUI Arke Vakantie Kreta - Elizawashere

 

Kreta vakantie - Sunweb

Kreta vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Kreta - Arke

Kreta vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute
TUI

Vakantie Kreta - Vakantiestunt

Kreta vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Vakantie Kreta - Jiba

Kreta vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba