Kreta

Kreta bezienswaardigheden

Kreta bezienswaardighedenWat is er in Kreta te zien en te doen? Kreta biedt een schat aan bezienswaardigheden als het gaat om kunst, cultuur, geschiedenis en natuur. Hier een greep uit de bezienswaardigheden.

 

 

Kreta bezienswaardigheden - Paleis van Knossos

Paleis van Knossos

In de 19e eeuw werden veel huizen in de stad Heraklion gebouwd met stenen die gevonden werden net buiten stad. In 1878 besloot Arthur John Evans te gaan graven om te zien wat voor gebouw hier had gestaan. Al snel werd duidelijk dat hier een paleis had gestaan. Het paleis van Knossos is een paleis dat waarschijnlijk werd gebouwd in de bronstijd, ergens tussen 3500 en 1300 jaar voor Christus. Men noemt die periode de Minoïsche tijd, naar koning Minos voor wie het paleis zou zijn gebouwd.

De overblijfselen van het paleis zijn te bezichtigen. Routebeschrijving


Kreta bezienswaardigheden - Samaria kloof

Samaria kloof

De Samaria kloof is een kloof in het Lefka Ori gebergte en is ontstaan door een verschuiving van de aardkorst. De kloof is ruim 16 kilometer lang en op sommige plaatsen bijna 500 meter diep. De Samaria kloof is uitgeroepen tot nationaal park omdat er zeldzame planten en dieren leven. In de kloof ligt het dorpje Samaria. Toeristen kunnen een wandeling maken door de kloof. 

 


Kreta bezienswaardigheden - Arkadi Klooster

Arkadi Klooster

Ongeveer 5 kilometer ten westen van de stad Rethymnon ligt het Arkadi Klooster. De voorgevel van dit klooster stamt nog uit 1587 en is gebouwd in Venetiaanse stijl. Het Arkadi klooster heeft een belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd van de inwoners van Kreta tegen de Turken, waarbij een groot deel van het interieur is verwoest. In de 17e eeuw is het gebouw herstelt. Het Arkadi klooster is een belangrijk monument voor de inwoners van Kreta, maar ook een bezienswaardigheid voor toeristen. Het klooster wordt nog steeds bewoond door Griekse monniken.


Kreta bezienswaardigheden - Aquaworld

Aquaworld

Aquaworld is een zoo en opvangcentrum voor vissen, schelpdieren, reptielen en amfibieën in Chersonissos. Het is begonnen door John McLaren die zijn eigen aquarium bouwde in zijn huis. Zijn hobby is inmiddels zo uit de hand gelopen dat hij de huizen van de buren er bij moest kopen. Zo kan hij nu ook zijn tank van 8000 liter voor de haaien bergen. Een attractie met een bijzonder verhaal. www.aquaworld-crete.com 


Kreta bezienswaardigheden - Meer van Kournas

Meer van Kournas

Het meer van Kournas ligt ten westen van de stad Rethymnon, onder het dorpje Georgioupoli. Het is het enige meer op Kreta en is ongeveer een kilometer breed. Langs het meer liggen kleine strandjes van zand of steentjes, waar u strandbedden kunt huren. Het meer ligt in een prachtig groen begroeide omgeving, ideaal voor een wandeling. Rondom het meer vindt u een paar leuke restaurantjes. Bij het meer van Kournas kunt u behalve zwemmen, wandelen en zonnen, ook waterfietsen en kleine bootjes huren.

Online reisgidsen

Vakantie aanbieders

Kreta Vakantie - Sunweb Kreta vakantie - WTC

Kreta Vakantie - TUI Arke Vakantie Kreta - Elizawashere

 

Kreta vakantie - Sunweb

Kreta vakantie

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Kreta - Arke

Kreta vakantie

Hotel, Vliegvakantie, All-Inclusive, Lastminute
TUI

Vakantie Kreta - Vakantiestunt

Kreta vakantie

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Hotel
Vakantiestunt

Vakantie Kreta - Jiba

Kreta vakantie

Hotel, Strandvakanties, appartement, All-inclusive 
Jiba